Traduir

diumenge, 23 de desembre del 2012


Un nou blog al servei del projecte “Habitatges socials del seminari ”



El projecte “Habitatges socials del Seminari” es va construïnt progressivament amb les aportacions de moltes persones.
Avui  presentem dues noves aportacions.

Una és un blog a internet www.habitatgessocialslleida.blogspot.com.es  amb els objectius, per una banda, de ser un espai interactiu  que serveixi per anar informant  al voltant d’aquest projecte tan engrescador que ha estat iniciat pel Bisbe de Lleida, Joan Piris. I per l’altra, afavorir la participació de tota persona que pugui i vulgui donar un cop de mà.

 L’altra aportació també dins d’aquest nou blog, és la capçalera que, al meu entendre de manera brillant, aconsegueix expressar la força d’aquest projecte:

 “Entre tots i totes i per al bé de tothom” Aquestes paraules són el títol d’una  Carta pastoral que el Bisbe de Lleida, Joan Piris, va escriure  l’octubre de 2009, i que al meu entendre son com el “full de ruta” que ens podrà guiar en aquesta “aventura” solidària.
 Aquesta capçalera feta per una persona feta de manera voluntària, com volem que siguin totes les aportacions al projecte,  serà el logo oficial. Aquest recull tots els 7 colors de l'arc de Sant Martí que quan van plegats formen la llum blanca.

També hi veiem unes mans de colors diferents que estan entrellaçades, significant la necessària diversitat complementària que fa possible una realitat nova : el color blanc en la qual s'hi troba una H (habitatges)

Així per exemple una mà representa l’aspecte tècnic, l’altra l’econòmic, una altra el social, l’altra la dimensió jurídica, una altra l’aspecte comunicatiu, una altra les idees, una altra representa el desig de col.laborar per part de molta gent ( amb ajuts econòmics, amb feines de paleta, pintura, electricitat, secretaria, informàtica, etc)

Concretament creiem que les mans unides de moltes persones faran que es pugui dur terme la construcció d'aquestos habitatges per a les persones que han estat desnonades.
Però també, si ho aconseguim, aquest projecte que tot just estem iniciant ens plantejarà una qüestió capdal:

“Entre tots i totes i per al bé de tothom”, no serà el camí per sortir endavant de la crisi i trobar un nou model social en el qual el bé de la persona sigui el centre ?



Carles Sanmartín Sisó.
Delegat de pastoral caritativo-social.
Diòcesi de Lleida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada